ברית מילה רפואית – לא לתינוקות בלבד

תינוק - רופא מוהל - תמונת כותרת

למרות שאנחנו רגילים לברית מילה אצל תינוקות יהודיים, בני שמונה ימים, והופכים את התהליך למשהו משמח וחגיגי, גם מבוגרים רבים צריכים לעבור ברית מילה מסיבות שונות. אם נחזור אחורה לאדם הראשון שעבר ברית מילה, הלוא הוא אברהם אבינו, נזכיר שהוא מל את עצמו כמעט בגיל 100 שנים, הרבה אחרי שמלאו לו שמונה ימים. כיום מתבצעת ברית מילה רפואית למבוגרים מטעמים שונים, חלקם דתיים וחלקם רפואיים.

ברית מילה למבוגרים מתבצעת כאשר מבוגר כלשהו רוצה לעבור גיור ולהצטרף לדת היהודית. במסגרת תהליך הגיור עובר המבוגר ברית מילה רפואית שהיא שונה מבחינת התהליך מברית מילה דתית שעובר תינוק קטן, בגלל סכנות בריאותיות שונות. ברית מילה למבוגרים מתקיימת גם כאשר יש צורך רפואי בכך. מחקרים הראו שקיום ברית מילה מצמצם את ההידבקות במחלת האיידס וכיום ברית מילה מתבצעת בין היתר במדינות רבות באפריקה, בהן הסיכוי להידבקות במחלה גבוה יותר.

אצלנו בישראל עוברים מבוגרים ברית מילה בעיקר בגלל הרצון להצטרף לדת היהודית ולהתגייר. העובדה שברית המילה אצל מבוגרים מתבצעת רק באמצעות התהליך הכירורגי היא בגלל שישנן סכנות בריאותיות שונות שמופיעות בגיל מבוגר יותר ואינן קיימות אצל תינוקות, בין היתר החשש לדימום הוא גדול יותר בגיל מבוגר ואצל תינוקות מידת קרישת הדם היא גבוהה יותר. בנוסף, גברים מבוגרים מודעים יותר להליך ואם ההליך יבוצע כמו שהוא מבוצע אצל תינוקות, זה עלול לגבות מהם מחיר נפשי לא קל, טראומות וכאבים חזקים רבים.

 

תהליך ברית המילה הרפואית אצל מבוגרים

איך מבצעת ברית מילה רפואית אצל מבוגרים? ראשית יש צורך באישור רפואי מרופא המשפחה שבודק באופן מקיף את המצב הבריאותי של המטופל, מבצע בדיקות דם כלליות מקיפות ומנתר את המנותח בימים שלפני ברית המילה כדי לוודא שהוא כשיר לעבור את הברית. לאחר שקיבל אישור והפנייה מהרופא המטפל, יכול המטופל לקבוע לעצמו ברית מילה רפואית באחד מתוך המוסדות הרפואיים שמוכרים לצורך כך על ידי הרבנות. קופות החולים השונות עובדות עם מוסדות רפואיים שונים ולכן יש צורך לבדוק איזה מוסד רפואי מתאים לצורך זה.

התהליך הניתוחי עצמו הוא תהליך פשוט למדי. לפני הניתוח מברך המטופל ואומר את הברכות הדרושות לכך על פי ההלכה. לאחר מכן הוא מוכנס לחדר הניתוח ועובר בדרך כלל הרדמה חלקית שכוללת זריקות לתוך איזור איבר המין. ישנם מקרים, בייחוד כאשר מדובר בנערים צעירים, שהמנתח יחליט לבצע הרדמה מלאה.

לאחר שהתבצעה ההרדמה מסיר המנתח את העורלה. לאחר מכן הוא תופר את האיזור באמצעות חוט תפירה נמס וכך אין צורך לחזור לאחר מספר ימים לבית החולים ולהסיר את התפרים. התפרים נמסים תוך מספר שבועות. מעל התפרים מבצע הרופא חבישה ודואג להדריך את המטופל איך להחליף את התחבושות ולטפל במקום. בסך הכל יישאר המטופל עם התחבושת כיומיים שלושה לאחר הברית.

בדרך כלל יישאר הנימול בבית החולים מספר שעות ועד יממה לאחר הניתוח, בהתאם לסוג ההרדמה ולמצבו הבריאותי. לא צפויות תופעות לוואי כלשהן למעט טיפות דם אחדות, הפרשות צהובות ונפיחות קלה מאד שעוברות אחרי מספר ימים. במידה והמטופל סובל מכאבים מומלץ להשתמש במשככי כאבים רגילים ולהתייעץ עם רופא במקרים של כאבים עזים יותר. כל תופעה חריגה אחרת מחייבת את המטופל לפנות לרופא המוהל או לרופא הקבוע שלו ולהתייעץ מה לעשות.

 

מידע נוסף בכתבה בכתובת הבאהhttp://www.academics.co.il/Articles/Article59704.aspx

 
 
בניית אתר חינם