היכרות עם מאפיינים וקריטריונים של מערכת בית חכם מומלצת יכולה לעזור לבחור אותה מבין האפשרויות הקיימות. לאור ההצלחה של מערכות בית חכם, יש כיום מגוון רחב של אופציות ודגמים שונים. הבעיה היא שהיצע רחב מדי גורם בלבול אצל הלקוחות ולפעמים אף מביא לבזבוז זמן, כסף ומאמץ.
הפתרון הוא קודם כל להגדיר את הצרכים וההעדפות. באמצעות הגדרת צרכים ניתן לדעת באיזה סוג של מערכות בית חכם להתמקד, על מה לוותר מלכתחילה ומה לעשות על מנת להבטיח שימוש יעיל בקרב כל בני המשפחה. בהמשך, ניתן להשוות בין הצרכים שהוגדרו לבין המפרט של מערכת בית חכם.
מפרט טכני של מערכת בית חכם מתאר נתונים על חיישנים, בקרים, מעבדים ומחשבים ודרכו אפשר לדעת מה המערכת מסוגלת או לא מסוגלת לעשות. אם לא בטוחים לגבי התאמה של המפרט הטכני לצרכים שהוגדרו מראש, זה הזמן להתייעץ עם אנשי מקצוע ולהעלות בפניהם את השאלות הרלוונטיות.
מערכת בית חכם צריכה להיות מאובטחת ברמה גבוהה. רמת האבטחה קובעת בין היתר האם ניתן יהיה לפרוץ אל התכנים שיש במערכת, לצפות בהם מרחוק או לפגוע בפרטיות של המתועדים באמצעות מצלמות. עם זאת, החדשות הטובות הן שכיום אפשר להשיג מערכות מעולות של בית חכם עם תוכנות אבטחה מתקדמות לשימוש ביתי, מסחרי או עסקי.
כמובן שצריך לבחור מערכת בית חכם במחיר טוב על מנת להשיג תמורה להשקעה. את טווח המחירים המקובל בענף ניתן לבדוק באמצעות אתרי האינטרנט והרשתות החברתיות, או בעזרת יצירת קשר עם מי שעוסק בתחום. עם זאת, במסגרת השוואת המחירים יש להביא בחשבון עלויות נפרדות על התקנה והוספת מתג חשמלי למערכות הבית הקיימות.
לבסוף, מערכת בית חכם מומלצת בוחרים לפי תקופת האחריות שיש עליה. ככל שהאחריות ארוכה יותר, כך המשמעות היא שקט נפשי עבור מי שמשתמש במערכת בית חכם ורוצה ליהנות מהיתרונות שלה. זו הסיבה בגללה כדאי לבדוק לעומק מה המשמעות של האחריות ועל מה היא חלה.